new u lasni vstavki

Lasje so krona, ki je nikoli ne snamemo!

Ja, lepi, gosti in bujni lasje, to je želja vsakega od nas. Ker je res, da so lasje, kot krona, ki jo nikoli ne snamemo in ker si vsaka kraljica ali kralj želi čimbolj bogato okrašeno krono, tako si tudi mi vsi želimo in strmimo k temu, da bi imeli zdrave in goste lase. Z zdravo prehrano, dobro nego in previdnim obdelovanjem las poskušamo vzdrževati zdrave lase in dobro "kondicijo" lasišča.

Žal pa vsi nismo rojeni pod to srečno zvezdo in nimamo vsi gostih, dolgih in sijočih las, neglede na to, kaj damo na lasišče ali v usta, neglede na to kako pazimo na lase, ne dočakamo dolžine las, ki bi se lahko oklicala za dolgo, saj prej odpadejo, ker imajo življenski ciklus tako kratek, ali pa se polomijo konice, ker so lasje tako krhki in lomljivi,...

Z zdravo prehrano, ter pogosto masažo lasišča se izboljša prekrvavitev lasišča, preko katere lasni mešički dobijo več potrebnega kisika in preko njega več hranljivih snovi, tako lasje zrastejo močnejši in gostejši, izpadanje las pa se zmanjša ali ustavi.

Lasni vstavki - podaljški

Za vse nas "nesrečnice", ki nimamo las gostih, kot si želimo, jih nismo nikoli imele ali pa so se nam nenadoma zaradi preobremenjenosti, stresa ali bolezni razredčili in za vse tiste, ki nikakor ne dočakamo dolžine, ki jo čakamo že toliko let,... Za vse nas pa so na voljo lasni pripomočki za zgoščevanje in podaljševanje las. Lasulje in lasne vložke so poznali in uporabljali že stari egipčani, predvsem za to, da obraz zakrili pred močnim soncem, kasneje v 16 in 17 stoletju pa je nošnja lasulj postala vsakdanja moda. Nosili so jih kralji, kraljice, plemiči in bolj premožna gospoda. Anglija je bila ena vodilnih v izdelavi in nošnji lasulj.

Danes se je oblika lasnih vstavkov spremenila in dodela, do te mere, da so na otip in izgled enaki naravnim lasem, ko pa so vstavljeni so neopazni in preprosti za nošnjo, saj jih predvsem nosimo za dopolnitev pričeske in za reševanje problemov z redčenjem las. 

Vrste lasnih vstavkov

Lasnih vstavkov je kar nekaj vrst, razlikujejo se predvsem po načinu vstavljanja in pa po izvoru materiala iz katerega so narejeni. 

Materijali iz katerega so lasni vstavki narejeni so lahko:
- Naravni las (človeški las; Indijski, Kitajski, Ruski, Virgin, Remy,...)
- Živalska žima (predvsem za izdelovanje brad, zalisc ter brkov.)
- Sintetična vlakna; kanekalon, cyber hair,... (vlakna, ki so izdelana umetno, a so na videz, na otip in nekatera tudi pri toplotni obdelavi podobna naravnemu lasu.)

Sistemi in načini vstavljanja lasnih vstavkov 

Načinov vstavljanja lasnih vstavkov je veliko, izbira vstavljanja pa je predvsem odvisna od situacije ali priložnosti za katero jih potrebujete. Lasni vstavki so lahko za zgostitev las, lahko so za podaljšanje las ali le za barvni dodatek v laseh namesto barvanja las, lahko pa so za zakrivanje razredčenosti in plešavosti lasišča. Pri izbiri lasnih vstavkov je potrebno upoštevati kondicijo lasišča in las na katere se bo pripenjalo lasne vstavke, na podlagi tega tudi izberemo način pripenjanja vstavkov, ki bi za stranko bil najprimernejši in najmanj škodljiv. Nekatere lasne sisteme lahko imamo na laseh ali lasišču pripete dalj časa (trajno vstavljanje las) in nam jih vstavi frizer, spet druge sisteme pa si pripenjamo sami po potrebi, (dnevno vstavljanje las), ko si zaželimo spremembe.

Kot pri vsaki stvari, je tudi pri pri vstavljanju lasnih vstavkov in predvsem nadaljnji negi potrebno biti previden in dosleden. Kajti lasni vstavki so lahko še tako na las podobni vašim lasem, pa vseeno potrebujejo posebno nego, ki je prilagojena materialom iz katerega so lasni vstavki izdelani.

Nega lasnih vstavkov

Pravilna in dosledna nega lasnih vstavkov, je ob strokovno vstavljenih laseh in podanih navodil o negi najpomembnejši faktor, ki vam bo zagotovil dolgoobstojnost in lepe lasne vstavke.

S pravilno nego naredite največ za svoje lasne vstavke! 

Nega lasnih vstavkov se malenkost razlikuje glede na način pripenjanja, vsem pa je skupno, da
- se negujejo z nežnimi šamponi in balzami, ki ne vsebujejo sadnih kislin, sulfatov in parabenov, ki poškodujejo strukturo materiala lasnih vstavkov.
- za lasne vstavke je potrebno uporabljati primerno krtačo za razčesavanje, ki je narejena prav za lasne vstavke in je iz naravnih ščetin, kar pomaga naravno maščobo iz lasišča prenesti na lasne vstavke in jim tako dodati naravno vlago, ki je sami ne proizvajajo.
- Umivanje lasnih vložkov je podobno glajenju las vedno od korena do konic, izogibamo se "mučkanju", da se izognemo trenju, ki lasno povrhnjico odpira.
- Sušenje las naj bo pri čim nižji temperaturi, pred likanjem uporabljamo sprej za zaščito las pri toplotni obdelavi, da ga ne izsušimo.
- Se jih razčesava nežno in z občutkom, začnemo pri konicah in se pomikamo navzgor proti korenu in do konic navzdol, pri tem jih primemo po pramenih v roko, da preprečimo cukanje in trganje naravnih las, na katere so pripeti lasni vstavki.
- Kemijski postopki (barvanje, svetlenje,...) na lasnih vstavkih naj se opravljajo le v frizerskih salonih pod nadzorom strokovnjaka za lasne vstavke.

"Investirajte v svoje lase, lasje so krona, ki jo nikoli ne snamete!"

 

 

 

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button