new u kromoterapija

RDEČA

Je barva življenja in ognja. Blagodejno vpliva na koren hrbtenice, krvne celice, kri, mišice. Izboljšuje delovanje nadledvične žleze, uravnoveša živčni sistem. Pomaga pri slabi prekrvavitvi,ter potenci. Veča srčno frekvenco, viša krvni tlak in hitrost dihanja. Uporablja se v primeru anemije, astme, kroničnega kašlja, bolezni grla, okvar cirkulacij,... Z rdečo svetlobo se preprečuje tvorba brazgotin po ošpicah in vodenih kozah. Rdeče sevanje je uspešno pri zdravljenju anemičnih otrok. Rdeča barva ima ugoden vpliv za razna vnetja. Ima ugoden vpliv pri povečanju seksualne aktivnosti pri moških. Ter ugodno vpliva na hude depresije.

ORANŽNA

Gre za kombinacijo rdeče in rumene barve, ker predstavlja vzhajajoče sonce, naj bi izboljšala razpoloženje in premagala zaspanost. Zato se uporablja pri zdravljenju depresije in pesimizma. Uporablja se tudi za motnje prebave in za spodbujanje teka (anoreksija). Ima pa tudi podobne učinke kot rdeča- za zdravljenje anemije in ateroskleroze. Blagodejno vpliva na cirkulacijo krvi, izboljšuje prebavo, poviša srčni utrip. Uporablja se za pomoč pri krčih, astmi, kroničnem revmatizmu, anemiji, žolčnih kamnih, vnetju ledvic, ...

RUMENA

Ponazarja sonce, obzorje in vitalnost. Odbija svetlobo v vseh smereh, zato lahko ustvari vtis odmaknjenosti in osvobojenosti. Rumena barva krepi živčevje in možgane, spodbuja metabolizem, zdravi bolezni žlez, blagodejno vpliva na želodec in kožo (z odpiranjem por in regeneracijo zdravi vse bolezni kože). Pomaga pri zdravljenju revme in artritisa. Rumeno sevanje je uspešno pri zdravljenju anemičnih otrok. Z rumeno svetlobo so uspešno zdravili živčne in psihopatske motnje. Ima ugoden vpliv na tuberkulozne bolezni.


V prostoru je miren in sproščujoč ambient, v katerem lahko ob poslušanju glasbe, meditiranju ali le ob počivanju naredite nekaj dobrega zase, za svoje telo in dušo.

ZELENA

Na sredini barvnega spektra leži zelena in naj bi bila zato barva harmonije. Nekateri ji zato pripisujejo univerzalne zdravilne učinke. Naj bi bila barva koncentracije in pomiritve. Zelena barva nas pomirja (prinaša nam mir in ravnotežje), zmanjšuje napetost v telesu, blaži glavobole, pomirja srce, nadzoruje krvni pritisk, blagodejno vpliva na srce in prebavo. Uporablja se za zdravljenje vnetij, oteklin, infekcij, za zdravljenje oslovskega kašlja, razstrupljanje organizma in pri hormonskih ravnovesjih. Uporablja se pri zdravljenju mentalnih bolezni, živčne utrujenosti, histeričnih nagnjenj, nespečnosti.
Zelena barva je ugodna za nevroze, agorafobije in bronhialne astme.

MODRA

Gre za barvo miru, ki pomirja. Naše telo prestavi v stanje mehkobe, oddiha in miru. Povezujejo jo tudi z govorom, sposobnostjo izražanja. Uporablja se za zdravljenje migrene in glavobolov, stresa, krčev in jetrnih bolezni. Naj bi blažila vse vrste bolečin. Modra barva stimulira grlo in ščitnico, pomirja um in živce, blagodejno vpliva na dihala. Pomaga pri zobobolu, vnetju oči in grla, srbečici, pri pikih insektov, nespečnosti. Pomirja menstrualne bolečine, zdravi opekline, norice, drisko, epilepsijo, histerijo, gonorejo, otroško paralizo, glavobole, oslovski kašelj, kožo, bolezni ledvic. Z modro svetlobo se obseva tuberkulozna koža. Pod vplivom modrih sevanj se zdravi nevralgija. Modra barva ima ugoden vpliv na revmatične bolezni.

INDIGO

Barva intuicije in dojemanja. Uporablja se za zdravljenje bolezni nosu, ušes in oči. Pomaga tudi pri odvajanju od različnih odvisnosti. Tako kot modra, pomirja. Indigo barva pomaga pri astmi, bronhitisu, gluhosti, vnetju slepiča, artritisu in akutni revmi, ublaži razširjene žile, deluje blagodejno na hrbtenico, pomirja vnetje kože (rane, ekcemi,...), pomaga pri nespečnosti, pri prečiščevanju krvi, pri zdravljenju nekaterih odvisnosti.

VIJOLIČNA

Barva čustev, ki pomirja živčni sistem in relaksira mišice. Močno je povezana z meditacijo. Uporablja se pri boleznih limfnega sistema in vranice ter urinarnega sistema. Blagodejno vpliva na vse žleze z notranjim izločanjem, na duševne in živčne težave, vzpodbuja delovanje vranice, srčnega in žilnega sistema. Uporablja se pri zdravljenju mentalnih bolezni, bolezni kože, meningitisa, išiasa, tumorjev, revme, težav z mehurjem,... Pod vplivom vijoličnih sevanj se zdravi nevralgija. Vijolična barva ima ugoden vpliv pri povečanju seksualne aktivnosti pri ženskah.


Kromoterapija je zdravljenje s pomočjo barv ter spada med alternativne metode zdravljenja.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button