new-u-klasicna-masaza

Masaža telesa, ker privoščite telesu! 

Klasična ali švedska masaža združuje kitajske, grške, rimske in egipčanske tehnike masiranja in je osnova medicinski, športni in higienski masaži. Zajema obdelavo (manipulacijo) mehkih delov telesa na področju nog, rok, zgornjega dela prsnega koša, trebuha, hrbta ter glave in obraza. Še posebej se jo priporoča fizično in psihično obremenjenim ljudem, športnikom, poslovnežem, ljudem s kroničnimi bolečinami v hrbtu ali drugje. Predstavlja tudi odlično dopolnitev fizičnim aktivnostim saj spodbuja in boljša regeneracijo telesa.

Na kratko Klasična ali Švedska masaža telesa je gladenje, gnetenje, otiranje in manipuliranje s kožo, mišicami, kitami in vezmi vašega telesa pri čemer na telo nanašamo olje, kar omogoča lažje masiranje in ob enem kožo navlažimo in napolnimo z vitamini.

Mešanica pritiskov, glajenja, glajenja in manipulacije mišic ter neposredni specifičen dotik:
• Pospešujejo krvni obtok.
• Sprostijo ter zmehčajo se mišične strukture.
• Blagodejno vpliva na delovanje limfnega sistema v telesu, ki posledično iz telesa izloča več odpadnih snovi .
• Krepi delovanje imunskega sistema.
• Spodbujajo izločanje odpadnih snovi, ki med drugim povzročajo tudi mišično napetost in utrujenost.
• Blagodejno vpliva in zmanjša proizvodnjo stresnih hormonov.
• Umiri stresno življenje in hiter tempo življenja.
• Pozitivno vpliva na normalizacijo krvnega tlaka in aritmije.
• Zmanjšuje negativne občutke pri tesnobah, strahu ali depresiji.
• Zmanjšuje nespečnost in utrujenost.
• Pomaga pri presnovi.

Pozitivni učinki masaže so opazni in občutni na celotnem telesu. Najtrajnejši učinek pa je viden na mišičnem sistemu telesa. Pritisk na mišico poveča njeno prekrvavitev, pri čemer se poveča tudi količina razpoložljivega kisika in hranil v mišici, kar zmanjša napetost in otrdelost mišic, pojav krčev in mišicam vrne prožnost. Ob masaži se poveča izločanje serotonina (»hormon sreče«), ki pozitivno vpliva na naša čustva in misli. Blagodejne učinke masaže zelo kmalu opazimo tudi na koži, ki je z redno masažo čistejša, mehkejša in prožnejša. Vrne se elastičnost in lepši ten kože.

Po masaži se priporoča pitje velike količine vode, da preprečimo dehidracijo in izboljšamo izločanje toksinov iz telesa!

Kako poteka masaža?

Ob prvem obisku masaže v našem centru New U, Beauty & Spa se z Vami opravi informativni pogovor o vaših željah, potrebah, fizičnemu stanju in o morebitnih kontraindikacijah. Čas pogovora poteka približno 15 minut.

Po opravljenem pogovoru, vas maser odpelje v masažno sobo, kjer se pripravite na masažo. Pred masažo prejmete perilo za enkratno uporabo. V sobi se preoblečete in se uležete na hrbet na masažno mizo ter se pokrijte s  pripravljeno brisačo in počakate maserja. Pred izvajanjem masaže, vam lase zaščitimo s trakom ali kapico za enkratno uporabo. V kolikor imate dolge lase, jih spnite v čop, figo ali kito. Pred masažo si obvezno odstranite ves nakit.

Zelo pomembno je, da se med samo masažo sprostite in da se dobro počutite. V primeru, da Vam ne bi bilo udobno (temperatura v sobi, moč prijemov, prisotnost bolečine, krčev, neudobna lega,...), obvezno opozorite maserja, da neudobje odpravi. Med masažo ste vedno pokriti z brisačo. Odkrit je le tisti del telesa, ki ga maser masira.

Maser pri masaži uporablja naravna olja; Mandljevo, Kokos, Sivka,... Po zaključeni masaži se maser umakne iz sobe, Vi pa si mirno vzamete nekaj trenutkov zase, ko boste pripravljeni počasi vstanete iz masažne mize in se pripravite za odhod. Stvari, ki ste jih uporabili (brisače, oblačila za enkratno uporabo,..) pustite v prostoru.

 

"... Ko si vzameš trenutek zase...
... In veš, da je bilo vredno..."
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button